Elise Dollerup

Elise Dollerup- født og opvokset i Esbjerg
Sang og percussion

Elise har siden hun lærte at gå, danset og sunget af livets lyst; i begyndelsen gennem leg og træden op indenfor familiens trygge rammer i Esbjerg – senere, i folkeskolens kor, blev hårbørsten, tuschpennen eller sjippetovet skiftet ud med en mikrofon. Her havde Elise i allerede i 3. klasse sin første solistiske optræden med sangen ”Puff – the Magic Dragon”.

Solooptræden i korkoncerter og- shows blev til hovedroller i musicals og som 14-årig startede Elise på leadsang i sit eget pop/rock-orkester ”Niveau”. Første rigtige spillejob var på det lokale gymnasium for en kasse øl og vand.

Efter et års pause (på highschool i Californien) vendte Elise stærk tilbage til den danske pop/rockscene. Der var gang i sangskriveriet og i årrækken 1986-90 kom der for alvor vin i sejlene: Indspilning af to singler og en maxisingle samt en pladekontrakt gav grundlag for masser af jobs/turnéer på spillesteder i det ganske land samt et par ture til Færøerne.

Sideløbende havde Elise i sine teenageår anden sangaktivitet i div. reklamelydstudier og med div. Musicals/fest og -sommerspil, bl.a. Westside Story og Guys and Dolls.
Et år løb hun også af med sejren til Se og Hør’s Melodi Grand Prix.

I forbindelse med påbegyndelse af studium flyttede Elise til Århus, hvor musikken stadig havde – dog mindre – plads i Elises liv. Op gennem 90’erne fungerede Elise både som korpige og som solist i forskellige både på amatør og proffessionelt plan i forskellige sammenhænge: i original- og kopiorkestre som ”Jan og Hansens”, ”Across”, ”Skin Trade”, ”Oddergrisene” samt danseorkestret ”After Eight”. Hun har ligeledes været med diverse musicals og shows.

Endelig i 2002 fik Elise kontakt til orkestret ”Collage”, hvormed trioen med denne udvidelse blev kvartet.

Elises grejliste

Microfoner
Shure SM 87

Percussion
LP Tambourine, Triangle, Shaker

Melodica
Hohner