Martin Stig Nielsen

Martin Stig Nielsen – født og opvokset i København og I Nakskov .
– Guitarer, bas, harpe og sang

Martin flyttede med sine forældre fra København til Nakskov på Lolland som 10 årig, men det er ikke svært at høre hvor han stammer fra. Hans musikalske arv fornægter sig heller ikke.

Som tiårig var han altfløjtesolist i et blokfløjteorkester, der var musikken bag musikalen “Dyrene i hakkebakkeskoven” I real skolen og i gymnasiet spillede han guitar og trommer i forskellige orkestre til han faldt til ro på bassen.

Han læste musik på universitetet fra 1981 og kom via Århus musikmiljøet i kontant med Claus. Claus og Benny besluttede at Martin kunne bruges i Collage og de næste 16 år spillede de tre sammen og opbyggede det alle kender som en meget alsidig velspillende og succesrig trio.

I år 2000 flyttede Martin til USA. Her ernærede han sig dels som bassist og sanger i en mængde sammenhænge, og dels ved et studio han byggede i sin kælder.

I 2005 blev Martin ansat ved studio 62 I Canton, Ohio som audiotekniker. Her lavede han livelyd til TV og arbejdede med at lave setups til musikvideoer.

I 2006 blev han opfordret til at søge stilling ved The Carousel Dinner Theater i Akron Ohio.
Igennem næsten 5 år blev det til et væld af forestillinger: Blandt andre Wizard of OZ, Jesus Christ Superstar, Oliver twist. Hairspray, Legally Blond, Annie, Full Monty (Det bare  mænd).

Det sidste år i USA var Martin en fast del af rockbandet Buckshot fra Cleveland Ohio.

Efter første maj er Martin hjemvendt fra USA og er genindtrådt i Collage og nyder nu samværet og musikken sammen med 3 virkelig gode venner.

Martin grejliste

 

Bas:
Kim Josefsen Custom 5-string

Guitar:
Chandler/Rockinger Custom Telecaster
Admira Klassisk m. Fishman p.u.

Mundharpe:
Hering 48 Cromatic

Effects:
Custom modificeret Line 6 HD500

Microfon: 
Shure Beta 87 A

Monitor: 
Mackie SRM 450